2011-11-05

Ja, hallå. I iz alive.

Nu har det varit sådär dåligt med inlägg ett tag igen, men jag har faktiskt två bra förklaringar till det.


1. Jag har påbörjat inlägg ett antal gånger, kommit av mig mitt i och nu ligger det en hel drös med utkast som kanske blir klara någon gång. Om jag känner för att fortsätta på ett två veckor gammalt inlägg om citronsåpa t.ex.
2. Jag har påbörjat lite av ett sidoprojekt, en annan blogg. Den är däremot helt och hållet anonym och till för att skriva saker som jag av en eller annan anledning inte känner för att basunera ut här där jag vet att flera personer som jag känner läser. Kanske känns det någon dag lämpligt att länka till den, men inte nu. I vilket fall har det tagit sin lilla tid att starta och bygga upp den (och framför allt, att på ett någorlunda konstruktivt sätt få ner alla idéer till begriplig läsning).


Håller för övrigt på med att baka bröd för...tolfte(?) gången denna vecka. Har hittat ett recept som blir så löjligt gott att det går åt i princip så fort det kommer ut ur ugnen. Det blir lite ciabattastil på det och det bästa av allt är att det kräver ungefär två minuters aktiv insats att baka.





Smula ½ pkt jäst i en bunke och blanda ut med 4 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 2 tsk salt och 9 dl Vetemjöl Special. Rör ihop med en träslev tills degen är slät (den ska vara kletig). Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa under bakduk i 1 ½ timme.


Häll försiktigt ut degen på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Tänk på att inte trycka på degen då luftbubblorna ska vara kvar. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i 15 min på plåten. Sätt under tiden på ugnen på 250`C. Sätt sedan in brödet i ugnen i 15 min och sänk därefter värmen till 125`C. Låt brödet stå inne ytterligare ca 40 min.


That's it.

1 kommentar:

  1. Haha svulla är det enda rätta säg. ;-)

    Och äppelpaj. Mmm, den är god. Jag bränner mig fasen alltid på den. Haha!

    SvaraRadera

Anpassad sökning